Recept á lá Ullastil

För några år sedan visade min vän Ulla mig ett roligt recept (skämtrecept
åsido). Receptet var på en fruktkaka där en av "ingredienserna" skulle
vara whiskey. Det är säkert flera av er som läser bloggen som har läst
detta skämtrecept. Jag publicerar det i alla fall från webben, där det dock
känns lite förkortat:

1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
nötter
2 liter whisky

Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka.
Häll whisky i ett decilitermått och drick.
Upprepa.
Sätt på elvispen.
Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.
Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.
Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt…
Schätt på elvischpen igen.
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt. De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.
Schila citronsaften, lägg till en mat…sched… och schå socker,
eller nåt, va fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, och … schå kolla schen
whiskyn.
Gå å lägg dej… Vem fan schänner för å äta en jävla fjuktkaka






Igår pratade jag med Ulla därför att jag ville ha ett recept som hennes
mamma har på en smörgåstårta. Ett riktigt gott recept. Då skämtade hon
till det i mailet med receptet. Så här skrev ´hon:

Här kommer receptet dådå ;)

 

Till sj bottnar å så får du använda va fan du känner för ^^ Men vi brukar använda hönökaka eller va de nu e för runda kakor vi använder oss av :)

 

 

Sen till första fyllnaden mellan de 2 första bottnaderna ska man ha:

 

6 ägg (som man hackar och har i)

100 g majonäs (rågad dl)

10-15 g gräslök

salt och peppar (efter behag)

1 dl gräddfil

 

 

Sen kommer vi till den andra fyllnaden av de 3 som finns :) Här ska man ha detta:

 

200 g bredbar leverpastej

3 msk bostongurka

1 dl gräddfil

 

 

Sist men inte minst kommer ännu ett smaskigt lager som har detta i sig:

 

300 g mjukost (med skinka helst om man känner för de ^^)

+ lite extra rökt skinka utöver skinkosten ca 150 g

½ dl gräddfil

 

 

Sen när man slängt ihop allt detta avslutar man med en rund kaka uppepå å slänger en massa gräddfil på den tills den e helt täckt :) Sedan garnerar man men va fan man har hemma eller de man känner för ;) Kan vara räkor, sallad, gurka, rom m.m. kör på :)

 

 

LYCKA TILL ME SMÖRGÅSTÅRTBAKET ;)

Här kommer receptet dådå ;)

 

Till sj bottnar å så får du använda va fan du känner för ^^ Men vi brukar använda hönökaka eller va de nu e för runda kakor vi använder oss av :)

 

 

Sen till första fyllnaden mellan de 2 första bottnaderna ska man ha:

 

6 ägg (som man hackar och har i)

100 g majonäs (rågad dl)

10-15 g gräslök

salt och peppar (efter behag)

1 dl gräddfil

 

 

Sen kommer vi till den andra fyllnaden av de 3 som finns :) Här ska man ha detta:

 

200 g bredbar leverpastej

3 msk bostongurka

1 dl gräddfil

 

 

Sist men inte minst kommer ännu ett smaskigt lager som har detta i sig:

 

300 g mjukost (med skinka helst om man känner för de ^^)

+ lite extra rökt skinka utöver skinkosten ca 150 g

½ dl gräddfil

 

 

Sen när man slängt ihop allt detta avslutar man med en rund kaka uppepå å slänger en massa gräddfil på den tills den e helt täckt :) Sedan garnerar man men va fan man har hemma eller de man känner för ;) Kan vara räkor, sallad, gurka, rom m.m. kör på :)

 

 

LYCKA TILL ME SMÖRGÅSTÅRTBAKET ;)






Kommentarer
Postat av: Amanda Rosende - Mode, Make up och Foto

sv: okej :D ja jättefina :)

2010-07-18 @ 13:52:12
URL: http://amandarosende.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0