Det vardagliga planerandet oxh tänkabara scenarion man aldrig reflekterar över, även om man använder sig av det...

Ska jag gå där, där och sen där... eller ska jag gå andra hållet? Blir det enklare så? Vilken affär är bäst att ta först?

Jag kom verkligen på mig själv idag när jag gick av bussen vid stadshuset. Jag vet inte om jag har tänkt  på det någongång förr. Men jag har definitivt gjort det jag började reflektera över... planera en tur på stan och gå till några förutbestämda affären. Det är sjukt hur mycket vi planerar.

Jag är en människa som gör det där så jäkla ofta har jag insett efter dagens funderare. När jag kommer från skolan; Ska jag hinna upp dit till den affären innan bussen går? Vilken är närmaste vägen?
När jag som nu skulle till Upplysningen och köpa nytt ungdomskort till bussen och sedan till Stadium för att köpa innebandystrumpor. Ska jag gå av vid stationen och gå genom svava gallerian, genom forumgallerian till Stadium där och sedan fortsätta genom åhléns och ner Vaksalagatan till Upplysningen. Och efter det gå vaksalagatan ner till sivia torg och där gena för att komma till Katalin där pappa ska hämta mig? Eller ska ja gå av vid stadshuset på vaksalagatan mittemot Sivia Torg och gå samma väg fast jag tar det bakifrån?

Det är egentligen sjukt hur mycket sånt här vi planerar utan att tänka på det, för att få vardagen att gå ihop. Det är verkligen konstigt. Och jag, som trodde att jag inte var stressad måste inse att jag nog tyvärr underskattat ordet stress. För eftersom jag reflekterar över sådana här saker, vart jag ska gå och hur jag ska gå, så gör jag det ju för att jag ska passa en tid eller så. Då är jag stressad till viss del och kan inte ta saker i sin takt eller gå som jag vill...

Jag kan planera andra saker med, dock handlar det inte om stress. Utan det handlar om mig som innebandyspelare. Ibland spelar jag upp scenarion inne i mitt huvud om olika situationer, hur jag ska reagera och vad jag bör göra. Ibland kan jag se mig själv få en skitbra passning från min parhäst i backen eller någon i kedjan och därefter dra på ett direktskott på mål som går in. Ibland kan jag se motståndarlaget komma i anfall och jag går in och gör den där avgörande brytningen eller vänder spelet till våran fördel. Ibland kan jag se, om jag vet att det är en speciell spelare jag vet jag varit väldigt missnöjd över i en tidigare match, så kan jag se mig själv gå in och plocka den spelare. Då menar jag inte brutal, men ändå visa var skåpet ska stå och att det inte är okej att uppträda hur som helst på planen. Är jag ordentligt nervös innan en match, då är jag taggad och laddad. Tror mycket att det är adrenalinen som får mig att känna mig så. Och det roliga är att det blivit mer och mer så med åren...

Jag har alltid levt efter ett motto, hård men rättvis. Vad jag ska göra i situationen på planen, planerar jag alltid inne i mitt huvud precis när den uppstår. Det är alltid tänkande inne i huvudet. Men det är alltid innebandy. Hur jag ska bete mig när jag går på stan, vilka butiker jag ska besöka, är ofta något jag planerar och försöker hinna med under den lilla tid vi har.
STRESS ÄR ORDET. DET KAN JAG DRABBAS AV PÅ STAN ELLER I EN MATCH... VAR SOM HELST!


Kul... när mobilen startar om sig själv på natten...

Jag vaknade och var skitsur imorse. Min mobil hade inte ringt. Under natten hade den lyckats starta om sig själv, så när jag öppnar den så måste jag slå in ny pinkod. Så jävla typiskt! Jag skulle till gymet och träna, för att sedan åka till skolan efter det. Helvete säger jag bara. Det känns som att det är mycket i mitt liv som strular just nu.

Ryggen vill inte vara med den heller. Hela förra veckan kändes det som att jag var på bättringsvägen. NU är jag tillbaks på ruta nummer ett igen... ungefär. Emellanåt har jag riktigt ont. Visst jag börjar vänja mig vid smärtan lite. Men ändå... det är fan inget kul. För man ska inte ha ont i ryggen. Misstänker att helgens arbete på äldreboende där jag jobbar gjorde sitt åt ryggen. Måste säga att det här är fan verkligen inte min dag.. vaknar upp på dåligt humör. Blev dock lite gladare när min brorsa frågade om jag skulle ja frukost och gav mig två små burkar med yoggi à 125gram i varje=)

Jaha det har inte hänt så mycket hittills under dagen. Det är träning ikväll och jag är verkligen förvirrad. Funderar på om jag ska testa träna ikväll... det var ett tag sedan nu. Ryggen verkar paj igen... så det känns som att det inte kan bli värre i alla fall. Det kanske till och med blir bättre av att träna. Kan ju bara vara så att musklerna inte tycker om stillhet. Jag kan alltid hoppas att jag har lite tur för en gångs skull. Sedan ska jag stretcha nu med... tänkte jag... kanske där skon klämmer, att jag fuskat med stretchingen. hehe... på återseende.

Inte ryggen igen...

Har känts så bra de senaste dagarna. Efter två dagars jobbande är jag väck i ryggen igen. Har fått ont igen och misstänker det värsta, att mina små kotor inte vill vara med längre och har dragit sig till fel position... IGEN!
jag hoppas bara det är pga att jag stretchat för dåligt som jag har ont... för det här gör mig verkligen orolig...

Men men...

Jahapp en ensam jävla kväll...

Jaha, så var det fredag kväll igen då. Alltid lika trevligt nästan. Bästa är väl att det är en match att se fram emot. Fast ja, jag får ju inte spela. Tycker det är riktigt jobbigt och känner lite som igår kväll när jag var väldigt nere och deppig. Tänk om jag bara hade fått vara frisk och kunna spela, då hade jag nog varit på mycket bättre humör. Nu går jag med lite halvtaskiga tankar och känner mig utanför laget. Tur är att jag i alla fall fick en kram av "julle" igår på skolan, en tjej i laget som jag går på samma skola som. Det värmde faktiskt. Och jag kände att trots att jag har problem, så ser hon mig som en i laget... kanske för att hon själv vet hur det är att ha sargad kropp. Och så kom Jossan, lagledarens dotter fram till mig och frågade om en urgammal bild i skolkatalogen för typ 100 år sedan. haha.

Sedan min bästa kompis, jag sa till henne att skulle vi hitta på något idag så fick hon banne mig komma hit... jag ska jobba imorgon kl 7 liksom. Men nej, ikväll ringer hon och säger att hon inte kan komma för att hon har ont i huvudet. Men det gick tydligen bra att göra något om jag kom dit... snacka om att verkligen försöka slå i mig att hon hade huvudvärk. Ja menar, umgås vi här bli det samma som om vi umgås där. Men men... hennes val. Om hon vill bryta sig loss från mig så får hon väl göra det. Jag är less på att försöka vara alla till lags hela tiden.


Är rätt less på allt just nu, skolan, innebandyn, killar, tjejer, kompisar... föräldrar, brorsan... ja exakt allt...


När kroppen sviker... Och drömmar krossas.

Trodde verkligen att jag var påväg tillbaka nu. Träningen på gymmet har känts grym. Men nu sitter jag här igen, en kall jävla torsdagskväll. Kunde inte delta på träningen, kroppen sviker... den håller inte. Jag börjar fundera i banorna lite om allt är slut nu? Om jag har spelat min sista match?

Visst naprapaten sa att jag kommer att bli bra. Men jag vet inte. Jag känner mig så oduglig på träningen. Där sitter jag och glor och tycker synd om mig själv... önskandes att jag också skulle få träna. Jag vill göra comeback. Jag vill vara så där bra som jag var min första damlagsmatch. Men jag vet inte, just nu känner jag bara sorg och rädsla, rädsla över att aldrig komma tillbaka.

Har gråtit ikväll. Allt har varit så positivt hittills med ryggen. Men nu känns det som att jag fått ett bakslag. Jag har ont... i och för sig inte mycket värk. Men det är likförbannat värk. Vet inte vad jag ska ta mig till. Just nu känns det som att det aldrig kommer att bli någon innebandyspelare av mig. Visst jag har kanske varit det i ett antal år... men jag menar på högre nivå.

För en vecka sedan hade jag så stora drömmar, jag ville försöka ta en plats i ett bättre lag... jag ville visa att jag var bra. Nu kan jag inte det. Nu sitter jag här framför datorn, känner mig inte värd ett skit... har lurat mig själv... trott att jag var något. Och som jag sa till lagledaren Nisse ikväll: "Jag satsar med att vara tillbaka om en månad när vi möter storvreta igen..."
HAN: Ja men det låter ju bra...

Har fått min matchtröja ikväll... var påväg att lämna kvar den där. Varför ska jag ha den? JAG KAN JU FÖRFAN INTE SPELA! JAG KAN INTE GÖRA NÅGONTING! Och jag som satsade på att gå till ett annat lag, för att jag kände mig bra. Och så pajar ryggen. Varför ska allt jävla skit bara drabba mig? Jag tycker jag varit drabbad tillräckligt när det kommer till en massa olika saker...
Har lust att bara skrika till min lagledare och tränare: "Varför har ni skaffat mig en matchtröja. Fattar ni inte... jag duger inte. Min kropp håller inte. Jag kommer aldrig mera komma tillbaka... FATTAR NI INTE DET?!"

Min kropp sviker mig... Min dröm har krossats. Det kommer aldrig bli något av mig =(  Och det gör så jävla ont i mitt hjärta.

ÄR SÅ JÄVLA LESS PÅ ALLTING! VILLBARA BLI BRA I RYGGEN HELT OCH KUNNA SPELA IGEN!

Får vänta längre på comeback

Ikväll var jag nere på träningen. Körde ett tag i gymmet, vilket känns i armarna just nu. Blev dock VÄLDIGT besviken på det. Fanns endast 3 av de 9-10 maskiner som jag ska använda enligt min instruktör på friskis. Men det jag körde var i alla fall skönt. Testade på lite skott sedan på ena målet när den planhalvan var ledig. Kändes så där i ryggen. Sträckte och drog, men jag körde några skott till. Ska ringa naprapaten imorgon bitti och konsultera med honom. För i så fall kanske jag kan vara tillbaka i träning igen om 1-2 veckor på planen lite lätt.

På torsdag kväll blir det gymmet istället för träningen. jag kan ändå inte delta på själva innebandydelen, så känns lite drygt att åka dit då... när jag lika gärna kan sitta på gymmet en timme i Uppsala och göra en snabbare comeback om några veckor på planen... Sedan ska jag jobba i helgen. Känns väl sådär halvdrygt. Men jag vet att det behövs. hehe...
Pengar är alltid bra att ha=) Sedan får jag se om jag sticker till en killkompis på lördag kväll å  umgås lite med honom. Möjligt att jag sover kvar om klockan blir mkt. Då kan jag ta en runda på gymmet på dagen på söndag innan jag sticker till jobbet:P haha.

Nej, nu börjar det faktiskt snart bli dags för sängen. Är ruggigt trött i armarna. SKa väl försöka läsa lite religion innan jag lägger mig också... På återseende!

Känns som att jag skulle ha ätit ett ton choklad idag=)

Jag är så jävla glad idag=) Gymet igår kväll har inte satt  några spår. Helt ärligt så känner jag mig mycket bättre i ryggen idag än i går. Det här kommer att gå vägen. Det är jag så jävla säker på. Längtar bara efter att få komma tillbaka och börja träna innebandy igen, något som kanske dröjer en 2 veckor till... eventuellt kortare. Beror på hur det känns:)

Sen ikväll är det träning. Blir ingen träning för mig, utan gymet, så ja jag har väl träning jag med... men ninte på innebandyplanen. Sitter just nu i skolan och väntar på min lektion.
Känns som  att jag ätit tonvis med choklad idag och släppt lös endorfiner som gör mig superglad=)

Återkommer senare...

"Du kommer bli bra i ryggen bara du tränar den..."

Var på återbesök hos naprapaten imorse. Fick sådant underbart besked. Min naprapat är nästintill 100% säker  på att jag kommer att bli helt frisk i ryggen, bara jag tränar. Det kändes så bra. Jag känner att jag lever igen=) Och jag får träna på gym. Min naprapat gillar mitt tankesätt på hur jag ska träna.

Gjorde mitt första gymbesök ikväll. Benmusklerna är det inget fel på. Men armarna är ju allt annat än bra:P HAHA. Känner mig så skakig i armarna just nu...  lite mjölksyra kanske. Fan det är otroligt. Jag kände mig så jäkla stark i armarna på planen sist jag spelade. Fast jag har ju något att se fram emot nu... skotten kommer ju bli otroligt hårda när armarna får sig en genomkörare. Imorgonkväll hoppas jag på att kunna ge kroppen ännu en genomkörare på gymmet nere på innebandyträningen i gymmet=) Hehe. Så jag hoppas det blir bra=)
Kommer nog bli 2-3-4 gånger på gym varje vecka=)10-1 vinst mot Rimbo... men jag har skickat förfrågan till storvreta

Jag fick stå på sidan idag och skrika och peppa, när laget (Rasbo IK) i dag mötte Rimbo för andra gången i år. Jag tror laget var lite för inriktade på att det skulle bli en lätt match och seger. Men till en början såg det skakigt ut. Laget höll inte alls måttet om jag ska jämföra med förra helgens match mot Rimbo då jag spelade. Vi pressade inte, som vi gjorde då. Sedan hade Rimbo definitivt blivit tuffare. Det märktes att de insett att det inte är någon lek att spela i division 3. MEN de saknade mycket i sitt spel, samt hade en målvakt som kanske inte var den allra bästa. Så till slut kunde vi vinna med 10-1.

Hur länge jag blir kvar i Rasbo Ik är dock en fråga jag inte kan svara på i dagsläget. Jag har skickat förfrågan till Storvretas tränare om provträning vid jul. Så jag får se om de är intresserade. Jag hoppas verkligen det, för det verkar vara en bra välorganiserad klubb, med sikte på framtiden på kort sikt.© Jenny Andersson-Mård      JAG (jenny) PÅ BILDERNA


Match om 5 timmar

Jaha då sitter jag här hemma och längtar efter matchen. Det är konstigt att jag gör det fastän jag inte kan spela. Men det handlar väl om passion till idrotten. Jag skulle göra allt för att få spela idag. Men det är dumt att försöka eftersom risken är att ryggen blir sämre är stor. Och jag vill inte riskera det. Men hur som helst känns ryggen bättre i alla fall. Jag räknar med att kunna träna på torsdag, om min naprapat ger klartecken imorgon bitti. Det gäller att följa hans råd för att inte dra kotorna i ryggen snett igen. Rehablitering som gälleR...Tränarna har genomgång inför laget
©Jenny Andersson-Mård   BILDER FRÅN TRÄNINGEN TORS 9 OKTOBER 2008  I HALL 2000Men hur som helst, hur kan jag som inte ens ska spela, dels längta men också vara nervös inför matchen?
Jag vet inte riktigt förklaringen, men tror det handlar mycket om längtan att själv vara med. Tycker det är jättetråkigt att inte kunna spela. Men men. Nervösheten kommer nog av att jag själv alltid är nervös inför matcher, även om det som idag är ett lag som på det efter förra helgen, och på pappret lätt ska slå. Men jag är ändå nervös :P


Återkommer senare...


PIZZA... i brist på innebandy=)

Kommer på mig själv just att det är första gången jag skriver flera inlägg per dag:P
Sitter just nu hos kompisen och drygar mig. Ska plugga... eller sch... det talar vi tyst om:P
Nej då ska ta mig i kragen sen. Blev en liten resa till Thúns för shopping idag. Blev två snygga linnen; ett spygrönt med lite silver på och ett svart med silver på. Sedan passade jag på och köpa nya träningsshorts eftersom min gamla helt enkel börjar bli till åren. De är väl en, ja 4-5 år gamla. De går att använda och har knappast passerat bästföredatum. Men ändå, kan vara skönt med lite nytt.

Han insett att jag nästan bara köpt nytt till innebandyn iår, nya short, nya skor, ny klubba, ny sportbh... ja nu saknas bara träningströjor och sportstrumpor:P hehe.

Ikväll blir det att svulla pizza. Blir lite tröst för att jag inte ska spela imorgon... eller inte=P
Nej då, ska käka det för att det är gott=)  Får hur som helst hålla till godo med pizzan eftersom jag är skadad. Kunde säkert spela imorn om jag ville, men väldigt dumt i så fall. Jag bör inte heller det. Får hålla tummarna för att tjejerna tvålar dit rimbo ordentligt=)

Måste plugga idag... och troligen imorn. MEN JAG VILL SPELA INNEBANDY IMORN!

Jaha tänk att det inte finne en enda fri helg. Idag måste jag sätta mig och skriva om mitt arbete i Naturkunskap B. Jag trodde att det gick att lite på USB-minnen. Men icke då. Efter att ha lagt in ett arbete på USB för att jag skulle installera om datorn, skulle det bli så skönt att åter kunna lägga in allt på datorn och  sedan skriva på sluklämmen. ´Så klart jag måste bli jävligt dåligt överrakad och förbannad... ja då har hela arbetet försvunnit. Endast en halv sida av mina  ca 2 sidor återstår. Sacka om att jag blev sur. Och vad säger man till läraren... suck.

Efter utvecklingssamtalet igår med min mentor Sofia, så fick jag mig en riktig kick i baken. Så nu har hon stenkoll på mig... är det inte inlämnat på måndag så blir det skäll. SÅ bäst att ta sig i kragen och skriva klart arbetet. Annars får jag ingen kul vecka.

Imorgon har vi match igen... vi möter åter Rimbo på bortaplan. Ulla ska nog köra dit. (Skönt med en kompis som har körkort). Jag har inga direkta tankar  inför matchen faktiskt. Det känns inte som någon mening. Jag ska ju ändå inte spela. Det är lite tragiskt. Men det finns inget att göra åt. Hur som helst tror jag vi vinner matchen. Det känns konstigt att tro något annat efter storsegern förra söndagen. Jag vill nog nästan säkert säga att vi kommer att vinna. Okej jag vet att man inte bör ta ut en seger i förskott. Men våra tränare känner sig rätt säkra med. Så ja jag tror att spelar vi bra och har laget som är uttaget vinner vi, ja kanske med dubbelsiffrigt. Man kan ju alltid hoppas;)

Själv hoppas jag kunna vara tillbaka om en vecka mot Dannemora/Österby. Men det får den kommande veckan visa. Idag har jag fortfarande ont i ryggen. Det går lite upp och ner. På måndag morgon ska jag hur som helst tillbaka till naprapaten för att prata om ryggen och se så att allt är som det ska, sedan han tryckte tillbaka kotorna i rätt läge förra måndagen. Sedan på måndagkvällen har jag instruktion på gymmet. Ska bli skönt att komma igång. Jag tar i alla fall tag i saker och ting och har stora förhoppningar på att vara tillbaka så snart som möjligt :)


Blir jag bara bra i ryggen blir det byte till klubb i högre division nästa år.

Det fanns ett tag då jag mest såg innebandyn som en motion, som något jag spelade för skojs skull och inte satsade 100% på. Skulle jag sluta när jag var 18-19 så var det väl bara normalt. Men nytändningen i höst, matchen i helgen där allt kändes så tryggt, där jag kände mig så trygg... gav mig verkligen mersmak. Jag känner för första gången i min snart 10åriga karriär att jag verkligen är bra. Jag skäms inte för att säga det, men jag var verkligen bra... troligen en av mina bästa matcher någonsin. Och det var ändå en damlagsmatch!

Jag är inte rädd för att möta någon längre. Jag är stolt att säga att jag tillhör Rasbo Ik damlag i div 3. Jag bär upp tröjan stolt med Rasbo Ik innebandy ståendes på ryggen. Men det finns vissa saker som separerar mig och klubben åt. Det är att det är en satsning på 4 år... att vi ska ha klättrat en division. Men jag är 18. Jag vill inte vara elak på något sätt. Jag förstår klubbens vision då stommen är 92:or och 93:or.

Men jag vill så mycket mer. Potentialen finns där. Jag är så säker. Efter helgens match var jag bombsäker. Den stora frågan just nu är ryggen... Hur lång tid ska den ta att läka och bli bra? Den värsta frågan just nu är om jag någonsin blir bra. Men den försöker jag verkligen inte tänka på. Jag vill inte ens överhuvudtaget tänka tanken. För jag ska tillbaka. Motivationen är bättre än någonsin! Jag är starkare än någonsin, även om jag faktiskt emellanåt känner mig lite deppig och tror det värsta. Men jag ska tillbaka! Även om jag ska slå mig blodig, träna så hårt så att jag spyr, får blodsmak i munnen. Men jag är på gång...

Jag kommer att ge allt för att hjälpa rasbo Ik att klättra en division redan iår. Men det finns en del lag som på pappret är mycket bättre. Dock är inget klart förrän matchen är över. Vi var inte så långt borta att slå Storvretas utvecklingslag för två helger sedan. Visst hade de bättre spel och var värd 2-1segern de fick med sig från oss. Men det kunde lika gärna varit vi som vunnit. De målchanser vi hade var ändå väldigt bra. Och det känns bra, därför att Storvreta ändå är ett av de bättre lagen i serien tillsammans med Dannemora/Österby. Och Storvreta gick på torsken mot dem med endast 3-4. Så det känns som att vi kanske, med lite tur kan slå dem. Nu låter jag väldigt positiv. Men det är skönt... att för en gångs skull kunna vara positiv över något. 

Ett misslyckande och Rasbo inte går upp, så finns det inte så mycket att göra åt det. Visst kan vi komma igen säsongen 09/10. Men ja, jag vill upp nu... Så därför känns det v-modigt. Rasbo IK har gett mig mycket, fortsatt att fostra mig från det som Alunda IBF lade grunden till... Klubben har gett mig så mycket, men jag är inte säker på att de någonsin kommer att kunna uppfylla mina drömmar och mål som jag nu har satt upp. Därför kommer den precis påbörjade säsongen eventuellt bli min sista i Rasbo Ik. Det handlar inte om kärlek, eller att jag inte älskar klubben. Det handlar om personliga drömmar och mål...Funderingar på klubbyte har funnits sedan söndagens match, men har dock kantats av tråkiga stunder sedan dess på grund av ryggen. Men känns skönt att kotorna ligger rätt nu och att jag nästan med 100% säkerhet kommer att bli bra. Det är en viss person, som jag nyligen lärt känna som fått mig att våga sprida mina vingar och funderar på att lyfta och landa någonannanstans, än i Rasbo IK:s bo. Får jag ordning på ryggen och Rasbo IK inte går upp, samt att mina drömmar och visioner fortfarande finns kvar, så känns det i nuläget som att min innebandykarriär till 100% kommer att fortsätta även säsongen 09/10... DOCK INTE I RASBO IK, SOM RASBO IK-spelare!

ÄLSKAR ER I KLUBBEN. ÄLSKAR ALLT DEN OCH MINA MEDSPELARE OCH ALLA ANDRA MEDLEMMAR, HAR GETT MIG UNDER DEN KORTA MEN UNDERBARA TID I KLUBBEN. MEN JAG HAR STÖRRE VISIONER PÅ KORTARE SIKT OCH ÄR REDO ATT SATSA ALLT FÖR ATT NÅ MINA DRÖMMAR, VILKET JAG INTE KOMMER GÖRA HOS ER... ÄN PÅ ETT PAR ÅR. 


Ännu en missad träning =/

Så var det träning ikväll igen då. Kunde inte delta på grund av ryggen. Jag är väldigt rädd och det känns väldigt jobbigt just nu. Igår kväll var verkligen en hemsk dag. Efter att ha varit i stockholm, där jag bara omkring på en tung axelremsväska, kändes ryggen värre än någonsin. Det var skrämmande. Det gjorde så ont och jag var så rädd. Låter konstigt. Men jag låg i min säng och bara grät...
tårarna forsade.
Kände verkligen hemskt.

Inte blev det bättre av att tvingas säga nej till tränarna att dels träna ikväll, men också spela match i helgen. Vi möter Rimbo igen. Förmodligen gör det inget om jag inte delta. Vi har fullt lag ändå, samt att det känns som att det krävs mirakel för att vi ska förlora. Det är bara 2 veckor kvar till matchen mot Dannemora/Österby. Jag vill verkligen inte misas den därför att det är en match där jag kommer att behövas med min tuffhet. Det som ändå kändes bra ikväll var att min rygg under tiden då jag satt nere på träningen kändes bättre för en gångs skull. Kanske är jag på väg tillbaka. Det känns också bra att jag idag köpt träningskort på Friskis och Svettis. Känns som att det bara kan bli bra nu. Jag hoppas det i alla fall. Men det känns inte 100% säkert. Därbak i huvudet finns tanken på att kanske behöva sluta. Det är det som skrämmer mig, som gör mig ledsen och som får mig att må psykiskt dåligt.

Innebandyn känns just nu lite som mitt allt. Att spela får mig att må bra och bli glad, att spela är mitt liv just nu. Jag vet inte vad jag kommer bli utan innebandyn. För jag vill verkligen inte lägga ner än. Jag känner mig faktiskt bättre än någonsin just nu och det känns som att jag kanske för en gångs skull skulle kunna nå en bit med innebandyn. Det var något jag inte kände i 90-laget, att jag var med. Men det gör jag nu och det är en underbar känsla.
Jag vill absolut inte mista den.

Tränarna har genomgång inför laget

©Jenny Andersson-Mård     Tordag 9 oktober HALL 2000:   Hjälpträn-
aren Simon (1:a fr.v) och ordinarie tränarna Sebastian (mitten) och
Fredrik Blom (längst till vänster) prata inför helgens match borta mot
Rimbo, som vi förra helgen slog med 9-1.


Träning - Men jag kunde inte delta

Idag har jag varit hemma med min stackars rygg. Känner mig orolig för värken. Det är säkert normalt. Men det är extremt jobbigt. Sedan var jag in en stund i Uppsala, pratade med Friskis och Svettis. Kändes rätt skönt att veta att jag får en instruktör när jag börjar träna.

Sedan hade jag träning. Men jag kunde inte delta på grund av ryggen.Det är hemskt. Men det kändes samtidigt lite skönt att inte träna, att stå vid sidan om. Och det är skönt att min tränare sagt till mig att jag inte behöver spela i helgen. Han verkar ha förståelse för det som hänt. Även den yngre tränaren. Det är jätteskönt. Jag kommer att få köra ena träningen i gymmet och andra med innebandy. Känns skönt med en lösning. Känns som att det kan bli bra nu med ryggen.

Imorgon är det skola igen. Måste gå även om jag helst stannat hemma pga ryggen. men jag måste eftersom jag dels har prov och sedan ska till stockholm och göra reportage. Får se hur det blir med torsdagen. Hur som helst kommer jag nog gå en stund på torsdagen. Har ju läxförhör i arbetsmiljö och säkerhet och sedan sista lektionen inför religionsprovet nästa torsdag.

Nu är det snart dags för sängen. Jag hoppas verkligen att jag vaknar upp och inte har någon värk. Oroar mig då ryggen knakar. Men men ska ringa naprapaten imorn och se vad han säger...

på gott återseende folk...

Friskis och Svettisloggan
http://www.jippie.nu/dtr1210/dtr31/bilder/friskis_o_svettis.gif


Bättre ryggmuskler - Annars ingen innebandy :O

Två, Tre kotor som hoppat fel i ryggraden, samt för dåliga ryggmuskler... Det är orsaken till den höftvärk och ryggvärk jag burit på ett antal år. Ibland undrar jag varför det blivt som det blivit. Naprapaten gav svar på tal: "Du är för dåligt tränad i ryggen och innebandyn är kanske inte den bästa träningssorten för dig."
Menade han att jag skulle behöva sluta med innebandyn?

Det är konstigt att jag nästan kunde förutspå hans ord. Mamma hade tidigare i höstas under en gång då hon masserat mig, sagt att det kändes som någon kota i ryggraden satt snett. Så sant som det är sagt. Naprapaten gav mig bara ett väntat besked, att det var ca 2-3 kotor som satt fel. Akupunktur, massage och till slut tryckte han tillbaka kotorna. Vilken hemsk upplevelse. Usch. Vill inte uppleva det igen. Knak sa det och sedan löpte en snabb övergående liten smärta längs ryggraden. Samtidigt en hemsk obehagskänsla. Förstår inte att det gör ondare att trycka tillbaka kotor än när de pressas ut från ryggraden och hamnar fel.

Det fanns två fasor jag hade med mig till naprapaten idag; att det inte skulle gå att göra något och att jag skulle vara tvungen att sluta med innebandyn.
Ingen av dem tycks bli verklighet... som tur är.
Även om innebandyn inte är den bästa idrotten för min rygg så sa naprapaten att tränar jag bara upp ryggmusklerna ska det inte vara någon fara. Då ska det gå bra.
Men frågan är hur lång tid det kommer ta? Kommer kotorna hinna hoppa fel innan allt är löst?
Jag känner mig rädd.

Fick gå hem från skolan idag på grund av skolan. Det känns hemskt. I morgon är det också träning. Men jag vägrar träna. Sitter och funderar på om jag ska köra en träning i veckan bara av de två vi har. Visst borde jag träna. Men eftersom det oftast är en match varje vecka så räcker det med en dag anser jag. Och får jag börja på gym och köra 2-3 gånger i veckan och kombinera innebandyträningen med ryggövningarna som stärker ryggen, kan jag snart vara tillbaka i full innebandyträning igen.

Just nu sitter jag framför datorn och känner mig nästan lite ledsen. Har sådan fruktansvärd värk i ryggen. det knakar lite ibland *ryser*. Jag unnar ingen det här. Inte ens min värsta fiende. Men förhoppningsvis är problemen ur vägen nu och jag kommer komma på fötter.

Dagens dummaste grej var att jag efter att ha duschat igår kväll tog första bästa trosor, vilket blev ett par spetsstring. Och tänkte att de får väl duga. Jag byter imorgonbitti måndag. Men nej, hade alldeles för bråttom imorse och tänkte inte på det förrän jag träffa naprapaten. haha. Då fick jag lite ångest och panik:P Kom ju på att jag inte bytt trosor. Men det fick bära eller brista. Det bar=) Tror jag i alla fall...

Gott folk. Håll tummarna för att min rygg blir bra nu!
Och om jag verkar ego, ja det finns anledningar med tanke på de problem jag har.l Bryr mig väldigt mycket om mig själv. Men de människor jag släpper in, bryr jag mig faktiskt om;)


copyright: Stockholm rehab
http://www.sthlmrehab.se/bilder/spine.jpg


Storseger - Känner mig stark! =)

Inför matchen var jag väldigt beskymrad. Ryggen hade bråkat, vilket den också gör nu. Men efter en träning i torsdags kunde jag knappt gå. Så var lite rädd för hur den skulle bete sig idag. Till råga på allt blev det inte så mycket sömn, samt att jag skulle upp tidigt på grund av att jobba på extrajobbet.

För det första hittar vi inte till sporthallen. För det andra så kom vi dit endast 30-35 minuter innan matchstart. Det kändes inte som en optimal uppladdning. Sedan hade ju naturligtvis inte matchstället kommit igen. *SUCK*
Det känns lite drygt. Men det är väl bara att le och vara glad. Vi fick använda ett gammalt reservställ. Som vanligt var jag bland de sista klara ut från omklädningsrummet. Jag vet inte vad det är med mig och matcher, men jag är alltid sist från omklädningsrummet. Kanske laddar jag lite extra... kanske vill jag bara ha lugn och ro, slippa vara bland massa folk innan match. Jag har aldrig riktigt analysera det där. Känns inte som att det finns någon anledning heller.

När jag kom till matchen hade jag bara ett par röda strumpor med mig. Så det blev lite kaos. Tack och lov så hade min kompis ett par blåa strumpor. Så blev att låna det. Är i alla fall bättre än ett par röda.
Sedan strular de nya skorna. De än nog lite för stora. Men med tanke på att fötterna sväller under match är det okej. Kör dessutom dubbla strumpor på den fot där skon känns väldigt stor. Har ju problem med den också.

När matchen börja satt jag på bänken som andra backpar med Betty. Sedan hade vi en extraback Lisa. Jag var så nervös innan  jag kom in på planen. Var ju trots allt min första match inom daminnebandyn. Men det gick bra. Det kändes tryggt på planen. Jag vågade hålla i bollen och göra bra passningar. Det känns väldigt bra. Sedan började jag känna mjölksyran komma krypande. det var hemskt. Funderade på om benen skulle orka matchen ut. Det kändes nästan som att jag var slut redan då. När sedan Emma prickade i först 1-0 och 2-0 innan första periodens slut.

När andra började var min mjölksyra som bortblåst. Men då fick jag utvisning istället för att jag var för nära när andra laget slog frislag. Kunde lika gärna varit någon av de två andra i muren som åkt. Men nej domaren, som tidigare jobbat på min gamla grundskola, tyckte väl att han skulle jävlas lite med mig för gammal ost. Han var väl sådan i skolan så att man kunde skoja med honom och driva med honom. Trots utvisningen lyckades jag sedan få en assist när Josefine rulla in bollen lite nätt vid bortre stolpen. Det kändes bra, eftersom Rimbo strax därinnan reducerat genom att göra mål.
Men innan perioden var slut fick jag ännu en utvisning, för obstruktion. Vi hade tappat matchen lite spelmässigt. Jag började väl känna mig underlägsen och stängde en spelare.

I tredje perioden hade jag fortfarande 3 sekunder kvar av utvisningen. Så lugnt fick jag se på när domaren blåste i gång perioden. Vi höll matchen bra och gick ifrån med mål efter mål. Slutade matchen som forward då Emma fick en boll i ögat och inte kunde fortsätta matchen. Fick aldrig någon målchans på de två byten jag hann göra innan domaren blåste av matchen. Dock lyckades jag dra på mig Rimbos backar och center så Julia fritt kunde slå in 8-1-målet.

Jag är glad för en sak, och det är att jag kunde gå bra efter matchen. Jag var glad för jag hade lätt kunnat spela en period till... Jag känner mig stark, fast jag varit borta i ett år från innebandyn för att det dels inte funnits något lag, samt att jag inte haft tid på grund av skolan. Känns jävligt bra=) Och jag känner att det kommer att bli en kul säsong. Imorgon väntar naprapaten som ska misshandla min rygg=P Är ju som sagt var väldigt dålig i ryggen, samt att jag har ont i den, svankotan och höften =/

Vi ligger ju tvåa nu i alla fall... efter två spelade matcher. Det är bara Dannemora/Österby som ligger före. Vi har Storvreta efter oss, faktiskt. Men det kommer nog inte se ut så så väldigt länge till. De är ju bra =)

Serietabellen nu:

LagMVOF(+)(-)+/-P
1. IFK Dannemora/ Ö2200166106
2. Rasbo IK210110373
3. Storvreta IBK U21015503
4. Rimbo IBK100119-80
5. Alunda IBF U1001312-90
6. IBK Roslagen00000000
7. IBK Östhammar U00000000

M = Matcher, V = Vunna, O = Oavgjorda, F = Förlorade, (+) = Gjorda Mål, (-) = Insläppta Mål, +/- = Målskillnad, P = Poäng,


Copyright: Nisse Burell
Laget mot Rimbo i träningmatch hemma 25 sept.
Bakre raden f.v: Jag (ej ombytt och spelade), Erika Pettersson, Erica Gustavsson, Elenore Mejbert, Lisa Ehrlman, Betty Pettersson, Pernilla Magnusson, Therecia Wredh, Ulla Karlsson
På knä fr.v: Tova Skantz, Josefine Burell, Emmy Carlsson, Jessica Ohlsson, Emma Mattsson.


Håller kroppen? :S

Har haft två helt underbara träningar denna vecka. Visst har jag jobbat och slitit på träningarna, men efteråt har jag bara känt mig mera sugen och känt att jag kan springa mycket mer... att jag har mera kvar att ge trots mjölksyra i benen, vilket märkts på nedjoggningarna när man varit alert å sprungit om alla. Vet inte, jag hade tränat en enda gång innan veckans träningar, på nästan ett helt år. Jag kan inte förstå att det gått så lång tid. Så mycket har inträffat i mitt liv sedan den dagen jag lämnade Rasbo IK:s F90-lag efter säsongen 2006/2007. En underbar säsong, som jag alltid kommer minnas i mitt hjärta. Ibland önskar jag att jag kunde få spela med alla igen... uppleva den där magiska känslan vi hade när vi vann serien. Jag hade ont redan då i min lilla rygg...

Nu är jag tillbaka i Rasbo IK:s återuppstartade damlag. Så skönt att spela innebandy. Jag insåg verkligen inte hur mycket jag saknat det. Nu är jag så glad att jag tagt beslutet att fortsätta med det som är allt för mig... innebandyn. Har fått annat att tänka på tack vare den och mår extremt mycket bättre. Dock har jag stött på problem. Den senaste aktiva säsongen hade jag värk i höften och lite i ryggen. Men det har aldrig varit så illa som nu. För att erkänna... jag är jävligt rädd. Efter gårdagens träning kunde jag knappt gå. Jag brukar ha den där farten och lätt kunna springa och studsa över sargen. igår vågade jag inte ens försöka. Jag kom inte upp när jag försökte hoppa.

Har match i helgen, och det oroar mig ännu mera. Kommer kroppen verkligen att hålla? Hur tänker ryggen bete sig? Kommer foten värka? Kommer jag orka 3x20 minuter?
Jag känner mig väldigt osäker inför söndagens match mot Rimbo på bortaplanen. Jag borde inte göra det. Men för en gångs skull har jag ingen kontroll över kroppen... jag vet inte vad den tänker hitta på på söndag. Och det skrämmer mig.
Det som dock lugnar mig är besöket som väntar hos naprapaten på måndag morgon. Har haft ont så länge och det har blivit extremt mycket värre, så det går inte att vänta längre. Jag måste ha hjälp.

Tankarna inför matchen är med andra ord delade. När vi mötte dem i en träningsmatch häromveckan vann vi till slut ganska enkelt med 5-0 på hemmaplan. Det var en match som till en början var svårspelad innan vi tog över från mitten av andra perioden. Det känns alltså definitivt som att vi har chans på matchen. Dock kommer vi inte med fullt lag. Vissar är fortfarande inet licenserade, samt att några inte kunde spela helgens match. Känns kanske inte så lovande. Men jag ska göra mitt bästa så länge ryggen håller. Men jag är väldigt orolig.
snygg boll
http://www.computerart.se/images/bollen_s.jpg

RSS 2.0