Bättre ryggmuskler - Annars ingen innebandy :O

Två, Tre kotor som hoppat fel i ryggraden, samt för dåliga ryggmuskler... Det är orsaken till den höftvärk och ryggvärk jag burit på ett antal år. Ibland undrar jag varför det blivt som det blivit. Naprapaten gav svar på tal: "Du är för dåligt tränad i ryggen och innebandyn är kanske inte den bästa träningssorten för dig."
Menade han att jag skulle behöva sluta med innebandyn?

Det är konstigt att jag nästan kunde förutspå hans ord. Mamma hade tidigare i höstas under en gång då hon masserat mig, sagt att det kändes som någon kota i ryggraden satt snett. Så sant som det är sagt. Naprapaten gav mig bara ett väntat besked, att det var ca 2-3 kotor som satt fel. Akupunktur, massage och till slut tryckte han tillbaka kotorna. Vilken hemsk upplevelse. Usch. Vill inte uppleva det igen. Knak sa det och sedan löpte en snabb övergående liten smärta längs ryggraden. Samtidigt en hemsk obehagskänsla. Förstår inte att det gör ondare att trycka tillbaka kotor än när de pressas ut från ryggraden och hamnar fel.

Det fanns två fasor jag hade med mig till naprapaten idag; att det inte skulle gå att göra något och att jag skulle vara tvungen att sluta med innebandyn.
Ingen av dem tycks bli verklighet... som tur är.
Även om innebandyn inte är den bästa idrotten för min rygg så sa naprapaten att tränar jag bara upp ryggmusklerna ska det inte vara någon fara. Då ska det gå bra.
Men frågan är hur lång tid det kommer ta? Kommer kotorna hinna hoppa fel innan allt är löst?
Jag känner mig rädd.

Fick gå hem från skolan idag på grund av skolan. Det känns hemskt. I morgon är det också träning. Men jag vägrar träna. Sitter och funderar på om jag ska köra en träning i veckan bara av de två vi har. Visst borde jag träna. Men eftersom det oftast är en match varje vecka så räcker det med en dag anser jag. Och får jag börja på gym och köra 2-3 gånger i veckan och kombinera innebandyträningen med ryggövningarna som stärker ryggen, kan jag snart vara tillbaka i full innebandyträning igen.

Just nu sitter jag framför datorn och känner mig nästan lite ledsen. Har sådan fruktansvärd värk i ryggen. det knakar lite ibland *ryser*. Jag unnar ingen det här. Inte ens min värsta fiende. Men förhoppningsvis är problemen ur vägen nu och jag kommer komma på fötter.

Dagens dummaste grej var att jag efter att ha duschat igår kväll tog första bästa trosor, vilket blev ett par spetsstring. Och tänkte att de får väl duga. Jag byter imorgonbitti måndag. Men nej, hade alldeles för bråttom imorse och tänkte inte på det förrän jag träffa naprapaten. haha. Då fick jag lite ångest och panik:P Kom ju på att jag inte bytt trosor. Men det fick bära eller brista. Det bar=) Tror jag i alla fall...

Gott folk. Håll tummarna för att min rygg blir bra nu!
Och om jag verkar ego, ja det finns anledningar med tanke på de problem jag har.l Bryr mig väldigt mycket om mig själv. Men de människor jag släpper in, bryr jag mig faktiskt om;)


copyright: Stockholm rehab
http://www.sthlmrehab.se/bilder/spine.jpg






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0