Ingen ska någonsin behöva försvara sin kärlek - Den ska vara något självklart

För ett par dagar sedan läste jag en artikel på aftonbladet hemsida som handlade om Agnes( http://agnelicious.devote.se ), som är i min egen ålder, och hur hon tvingades försvara sig kärlek för att hon hade en mycket äldre kille ( http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article4695180.ab )
Artikeln väckte känslor hos mig, därför att jag varit och egentligen är i Agnes situation. När jag var liten var jag väl precis som alla andra tjejer, gillade killar i min egen ålder. Men när jag växte upp ändrades det och idag gillar jag en mycket äldre kille.

För många är kärleken något SJÄLVKLART (!), något som är så underbart och som alla förtjänar att få. Det är i alla fall vad alla anser. Tyvärr räknar de bara den som de anser är den vanliga kärleken, tjej och kille som har nästan samma ålder. Men när kärleken bli annorlunda förändras människors syn på den. Det gäller kärlek där både tjejer och killar gillar personer av sitt egna kön, eller personer som gillar någon som är mycket äldre eller yngre än dem själva. För mig har kärlek alltid varit kärlek, oavsett sort. Visst har jag tyckt att kärlek med stor åldersskillnad varit udda. Men jag har aldrig fördömt det. Alla förtjänar nämligen att vara lyckliga.

Jag skulle nästa personligen vilja påstå att ett förhållande mellan två parter som har ganska olika åldrar kan vara en bra grej för båda parter. Många äldre människor blir väldigt nojiga och drabbas av kriser på grund av att de känner sig gamla. Det är klart att ett förhållande med en mycket yngre människa kan ha liknande effekt. Men jag tror att det i de flesta fall är tvärtom. En person som är äldre och som har en yngre partner kan nog i många fall känna sig yngre genom detta. Du behöver inte klä dig gubbigt och konstigt för att du fyllt 40 till exempel. En person som är yngre och tillsammnas med en äldre person tror jag mognar lättare och känner sig mera vuxen och ansvarstagande.

Men när ett sådant förhållande uppdagas och blir offentligt, förändras ofta människors bild på dessa människor. Det finns vänner som tar avstånd för att de tycker det är äckligt. Det finns människor som dömer den äldre personen, tror att den lurat den yngre. Det är lätt att det börjar gå rykten, som överhuvudtaget inte är sanna. Den äldre personen kan lätt hamna i kylan och få elaka blickar på sig för att den gillar den yngre personen. Människor glor även på den yngre personen när de ser den. Tro mig jag har varit med om det själv.

Jag vet själv hur det var när jag berättade för mamma och pappa att jag gillade en äldre kille. Till en början sa de inget. Ibland fick jag känslan av att de inte uppfattade vad jag hade sagt till dem. Jag kommer ihåg morgonen efter att jag pratat med dem. Jag kände verkligen ånger och oro. Jag hade en stor klump i magen och väntade bara på en massa frågor och pikar. Men lyckligtvis kom det inga och borde inte göra det framöver heller... trodde jag. Men jag kan säga att även om de accepterar att mitt hjärta finns hos en människa som är mycket äldre än mig, att jag blir glad när jag umgås med honom och känner mig svävandes på dessa rosa moln, så har jag nog fått höra ett eller annat ord som gjort mig förbannad. Jag har tvingats försvara min kärlek till honom. Det är klart att det kan vara ganska tufft ibland och jobbigt att veta att de inte fullt ut kan vara glada för att jag mår bra och känner sig lycklig. Men jag ångrar ingenting. Det här är den jag är, personen är den jag gillar. Jag tänker inte ta skit för att jag gillar en människa. Enligt mig är bara ålder en siffra, enligt mig har kärleken ingen åldersgräns (kan ju förstå om man reagerar om man har ett barn på 13 som är tillsammans med en person på 25-30 år). Jag låter människor säga vad de vill. Problemet för dem är att de bara slösar bort sin tid. Det sa jag även till mina föräldrar när de skulle komma med massa invändningar. Jag kommer alltid stå för vem jag älskar.

ALL KÄRLEK ÄR BRA KÄRLEK!
ABSOLUT INGEN MÄNNISKA I HELA VÄRLDEN SKA BEHÖVA FÖRSVARA SIN KÄRLEK TILL EN ANNAN MÄNNISKA!




ÄLSKAR DIG, DU VET VEM DU ÄR...




Jenny Andersson-Mård





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0