Jag hade sett fram emot
kamp vid varje närkamp, precisa perfekta passningar på
bladen, massvis med mål m.m. Jag såg fram emot en av årets hetaste matcher
inom årets SSL. Istället möttes jag av slafsiga passar, närkamper där man mest
tafsade på varandra och väldigt få mål... Helt ärligt måste jag säga att matchen var
ett sömnpiller. Att det var en seriefinal syndes inte på långa vägar.

Redan från början var spelet från båda lagen segt, även om det blev fyra mål i första
perioden. Dock speglar inte det bilden av matchen i första perioden, antalet mål.
Jag tycker båda lagen slarvade mycket med passningar och ingen av dem verkade
riktigt vilja ta initiativet, även om AIK var det bättre lag inledningsvis. Dock var det
Warberg som inledde målskyttet genom Simon Nilsson. Det dröjde bara 16 sekunder
innan AIK kvitterade. Solnalaget vann till slut perioden med 3-1.

Simon Nilsson inledde kvällens
målskytte med sitt 1-0-mål...

I andra perioden var Warberg lite mera på tårna. Trots ganska många skott på mål
var det endast ett av dem som gick in. Perioden var över lag precis som den första, väldigt
seg. Enda som egentligen hände var målet, Ron Sjöbloms idiottackling sent i perioden
och Jimmy Lindbloms utvisning för att ha fördröjt spelet tidigt i perioden. Trots en varsin
utvisning och därmed ett varsitt power play, var powerplayspelet riktigt dåligt från båda
lagen. Warberg vann den andra perioden med 1-0. Inför tredje perioden var resultatet 2-3.

Kristoffer Kranberg är den AIK-spelare
som noterades mest i matchprotokollet;
ett mål, en assist och en utvisning... otroligt
att domaren inte agerade efter hans
gapande på domare då han blev utvisad.

Jag var på väg att gå från tv-apparaten inför den tredje perioden. Kände att det inte
var så mycket att se. Jag stannade dock kvar. Tredje perioden inleddes precis som
de två tidigare, seg och ointressant. Men efter fem-sex minuter började dock lagen
röra på sig. Först trycker Ricard Norman med lite tur in 2-4-målet och jag är ganska säker
på att det är spiken i kistan. Warberg är helt oinspirerat och AIK har nu tagit ordentligt
grepp om matchen. AIK fortsätter att mala på. Till slut tar Warbergcoachen Stefan Smedberg
en time out. Efter timeouten blir det en helomvändning i matchen. Under de sista 10-12
minuterna av matchen, spelas det äntligen SSL-innebandy. Äntligen smäller det lite mer
i närkamperna, äntligen är det ordentlig kamp om Efter Time outen vänder Warberg matchen.
Två snabba kassar sätter de gul-svarta i ordentlig gungning. Warberg går från underläge;
2-4 till ledning 6-4 på endast sju minuter och cirka tjugo sekunder, varav ett i Power Play. AIK
tappade verkligen boxen i det Power Playet. Under dessa sju minuter har AIK stått still som
koner, som Warberg lätte kunnat runda och skjuta förbi. Dock kommer Solnalaget tillbaka.
Med 1 minut och 15 sekunder kvar av matchen reducera man till 6-5 i power play, då Henrik
Olofsson i Warberg dragit på sig en tvåminutare för slag. Ulf Hallstensson i AIK-båset plockar
Patrik Jansson i ett försök att kvittera. Laget är flera gånger nära 6-6. Men med 50 sekunder
kvar av matchen, blir uppförsbacken än mer brantare, när Jim Canerstam enkelt kan lägga
in 7-5 målet för Warberg i tom kasse.

Warberg IC's coach Stefan Smedberg kan sova gott även inatt...

Jag har inte jättemycket reflektioner. Dock måste jag säga att matchen över lag var ett
sömnpiller och riktigt, riktigt tråkig. Är egentligen bara de sista 10 minuterna som är
något att se. Man förväntar sig mera av två lag som AIK och Warberg. Visst det finns
säkert två bilder av en sådan här toppmatch; Antingen blir det tillknäppt med få mål
då lagen försvarar sig bra, eller så blir det en match med många mål för att lagen är
så bra och att de lyckas komma runt det andra lagets försvar. Hur som helst borde
en toppmatch vara jämn. När det gäller denna match då finns det flera olika delar av
de olika bilderna med i summeringen av den. Den var tillknäppt, men det blev mycket
mål i sista perioden. Det märks då att lagen öppnade upp lite mer. Jag blir väl säkert hals-
huggen igen nu. Brukar ju bli det när jag skriver om innebandy. Inte för att det gör något.
Alla har olika åsikter, den som inte kan acceptera det är den som har problem :)

XOXO Jenny has left the building. To be continue...