Regeringen lama när arbetslösheten ökar

För tre år sedan när Sverige gick till val, hade Moderaterna en vision om att de skulle sänka arbetslösheten.
Det var en vision som gjorde att Moderaterna slog Socialdemokraterna och tog över Sverige.
Att Sverige och även världen två-tre år senare skulle drabbas av en finanskris fanns inte direkt i tankarna när Sverige gick till val. Det är något som lett till att flera hundratals människor blivit arbetslösa. Det går inte att kritisera Moderaterna eftersom hela världen lider av en kris. Men det går att kritisera dem för deras handlande i a-kassafrågan. I slutet av april publicerade Aftonbladet en artikel om hur två män som är arbetslösa har väntat på A-kassa i  fyra månader (http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article4981521.ab).

I artikeln så bekräftas det att arbetslösheten stigit så snabbt att A-kassan helt enkelt har börjat släpa efter i sina utbetalningar. I samband med valet pratade även Moderaterna om att försöka minska klyftan mellan människor för att inga skulle hamna utanför samhället. Men tack vare A-kassans sena utbetalningar blir vissa människor utan pengar. Detta leder till att de tvingas ta av sparade pengar och låna av andra. Vissa arbetslösa har ingen möjlighet att låna eller ta sparade pengar, vilket gör att de helt enkelt hamnar efter med räkningar. Till slut har de kanske ingen möjlighet att bo kvar där de bodde då deras a-kassautbetalning började att betalas ut.

Detta är ingenting som någon önskar. När a-kassautbetalningen är sena beror de ju på att det är "för många" arbetslösa i förhållande till vad A-kassan kan hantera. Borde inte regeringen om de överhuvudtaget bryr sig om svenska folket, försöka att tillsätta mera människor som jobbar på A-kassan så att de människor som är drabbade av arbetslösheten kan få sina pengar och överleva? Ska Moderaterna ta död på det svenska folket?






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0